egy zavarszüröt kell venned kb 4-5 ezer ft beszerelve...
ricsi
valaki segitene és elmagyarázná hogy lehet bekötni több pár hangszorot??
ha mondjuk adott egy rádio 2pár RCAával 1 erősítő 4 csatornás és vagy 4 pár hangszoró!!konkrétan a bekötés érdekelne!!!mit hogy kell kötni ?? sorosan vagy párhozamosan??
vagy ha van 3-4 erősítöm akkor azt egy sima 2 RCAs rádiór haogy kötjük?simán szétosztjuk a jelet egy Y-osztoval??de akkor nem gyengül a jel??
elöre is köszönöm a válaszokat!!!
csipa
Kedves Csipamen,
Kérdésedet két részre bontanám.
1. RCA jel. Az RCA jelet el tudod osztani különösebb negatív következmény nélkül, vagyis ha pl. 1 pár RCA-d van és két erősítőd, akkor egy y-kábel segítségével egyszerűen megoldhatod dolgot.
2. több hangszóró az erősítőre. Az erősítők esetében már közel sem ilyen egyszerű a helyzet. Ahhoz ugyanis, hogy ne veszíts a teljesítményből - vagy inkább azért, hogy ki tudd használni azt - nem célszerű egy erősítő csatornára sorba kötve hangszórókat illeszteni. A párhuzamos kötés lehet a megoldás, de vigyázz, mert az erősítő csatornája nem terhelhető a végtelenségig!!! Ha pl. van egy erősítőd, mely 2 Ohm stabil, akkor ez azt jelenti, hogy egy adott hangszórókimeneti csatornán ez lehet a minimális terhelő impedancia! éppen ezért normál kivitelű, 4 ohmos hangszórókból összesen csak két darabot köthetsz párhuzamosan erre az egy csatornára!
Ha mélysugárzóval összefüggésben hídba kötve használod az erősítőt, még óvatosabbnak kell lenned, hiszen az erősítőknél megadott legkisebb terhelőimpedancia mindig normál üzemre vonatkozik, ami annyit tesz, hogy pl. egy kétcsatornás, 2 ohm stabil erősítőt hídba kötve csak 4 ohmos terheléssel használhatsz!!!!!
Remélem a fenti infok segítettek, de ha konkrét esetet említesz, akkor nemcsak általánosságban tudunk beszélni a dologról!!!
admin
nagyon köszönöm a válasz!!! igazából csak megerősítettél abban amit eddig is tudtam!!!!nagyon köszönöm válaszod
Hali!
tudna valaki segíteni nekem, hogy a 16,5-ös mélyközepeket Renault Thaliába (a régibe) és azon belül is az ajtókba hogy lehet bekötni? Egyáltalán elfér-e? vagy akadályozná az ablakot? Gyárilag csak 100mm-es férne bele de az is csak a műszerfalra. kérlek segítsetek!
itt vanak az adatai is:
30cm-es autóhifi mélysugárzó, hi-tech megerősített PP membrán, széles gumiperem, 50oz stroncium mágnes, 5cm-es lengőcséve, Max power 1000W, RMS power 350W, impedancia 4 ohm, Frekvencia átvitel 28-1kHz, érzékenység 90dB/W/Méter
A nyómó 10 ezer forint
Előre is kösz a segitséget!
üDV sanyi
Hello srácok.
Engem az érdekelne h van 1 ilyen erősítőm:
- Hifonics Zeus 11
T5-ös transzportenrbe van, milyen hangszórót és kondit ajánlanátok hozzá?
25-ös kábelszettel lett beépítve.
Köszönöm a választ előre is.
SZIASZTOK!!!!
NEKEM EGY KENWOOD KDC-W5031-ES FEJEGYSÉGEM VAN,MA VETTEM HASZNÁLTAN,DE NEM TUDOM HÁNYSZOR CSESZTÉK EL A KÓD BEÜTÉSÉT!!!
HA 4-NÉL TÖBBSZÖR,AKKOR ÚJRA 24 ÓRÁT KELL VÁRNI A KÖVETKEZŐ BEVITELIG???
VÁROM VÁLASZOTOKAT!!!!
Sziasztok!
A következő a problémám. Van egy cd-s autórádióm - Ford Fusionba beépítve -. Tetettem mellé egy Aux csatlakozót. Így pl. az mp3-amat tudom aux-ra kapcsolva hallgatni a rádión keresztül. Most vettem egy GPS-t. Ennek van egy fülhallgató kimenete. A füllhallgatón keresztül rendesen tudom hallgatni pl. az oda áttett zenéket. Most azt szeretném, ha ezt egy kábelen tudnám csatlakoztatni a kocsi aux bemenetéhez - ugyan azzal a kábelle, mint amelyikkel az mp3-as lejátszót tudom hallgatni. Csak az a baj, hogy így nem tudom a GPS zenéit hallgatni rádión keresztül. Minden olyan, mint az mp3-nál, de mégsem szól.
Kérlek benneteket segítsetek. Mi a probléma???
Üdv!
A Segítségeteket szeretném kérni autóhifivel kapcsolatban. Elég amatőr vagyok a témában szóval előre is elnézést az ostoba kérdésekért!
A rendszer ami az autómban jelenleg van:
Kenwood KDC-W534U 4X45W-os fejegység
Magnat Bull Power Tube 300 Szubcső - 1-utas, Teljesítménye: 440 Watt
Hertz H210 Erősítő - 2csatornás, hídalható, vágási freki állitható és 2x100W vagy 1x210W
valamint
4db gyári középhangszóró
2db gyári csipogó
2db kalaptartóban elhelyezett SAL márkájú, egyenként 145W-os közép hangszórók.
Nem vagyok megelégedve a mély hangokkal. Ennyit tudna ez a rendszer? Vagy valami nem egészen passzol a másikhoz?Az áramot nem az aksiról kapja hanem a biztosítéktáblába van bekötve. Esetleg egy kondenzátor, vagy direktbe aksira kötés növelne a teljesítményen? Vagy ha van jobb ötletetek örömmel meghallgatnám (mit cseréljek le vagy hasonlók)! Előre is köszönöm!
Üdv Spiller!
Mindenképp az akksiról vedd le az áramot, egy jó vastag 4mm-es vezetékkel. A vezeték közé kell egy biztosíték, amit az akksi közelébe kell beépíteni. Ez azért kell, mert ha véletlen megsérül a vezeték és a kasznihoz ér, akkor az autó le is éghet. Torzíthat még a mély, ha vékony az rca vezeték. Ez az a vezeték, amivel az erősítőt és a fejegységet összekötöd. Én az erősítőt a fejegység közelében helyeztem el, hogy minél rövidebb vezetéket tudjak használni. A 4db gyári hangszóró meg a 2 sal hátul nem túl biztató. Gondolom az erősítő hajtja a mélycsövet, a hangszórók meg a fejegységre vannak kötve. Szerintem ha nem akarsz túl sokat költeni a dologra, akkor a hagyd meg a 2 salt, de rakd be az első ajtókba. Közelebb lesznek és jobban is szólnak ott, mint a kalaptartóban. A 4 gyári nem tudom hol van, de abból esetleg kettőt meghagynék, + persze a csipogót elől. Nagy előrelépés lenne a minőségben, ha vennél még egy erősítőt és így nem a fejegységre lennének kapcsolva a hangszórók. Egy 4 csatornás erősítőt használtan már elég olcsón meglehet kapni.
Szia mindenkinek.Van 1 kenwood krc591-es autós magnóm és a kód elfelejtődött.Ha lenne valaki aki segíteni tudna megköszönném szépen, nem szertném kidobni mert jó kis jószág szépen tisztán szól még nagyobb hangerőnél is és minden fogható rádió adót fog.A gyári száma a következő. ke0877p0600389 Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Kenwood KDC-M6021-hez kéne nekem cd mechanika.
Sziasztok !!
Van egy problémám !!
Elindítom a zenét a hangerő 10sen szol és ahogy hangosítom fell olyan 20ig akkor nem szol a mélyláda és az erősítőn van a zöld led és mellete világít a piros és utánna kimegy a bizti .Ha 10sen hallgatom akkor jó nem világít a piros és a mélyláda is szól !!
Ilyen réggebben nem volt !!
Mitől lehet ez mi a probléma ??
Előre is köszönöm a segítséget !!
Sziasztok Fórumozók!
A napokban vásároltam egy Kenwood KDC-4051UG típusú lejátszót. Sikeresen beüzemeltem, azonban olyan gondom van, hogy a rádióállomásokat nem tudom elmenteni. Persze tudom, hogy ha a számok (1-től 6-ig) valamelyikét 2 másodpercig nyomva tartom akkor memorizálja, és amíg a készülék bekapcsolva van, addig működik is. Tetszés szerint tudok változtatni az elmentett csatornák között. A baj akkor kezdődik, ha kikapcsolom a készüléket, vagy kihúzom a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, majd egy pár perc múlva visszakapcsolom. Ekkor ugyanis az előbb elmentett rádióállomások elvesznek, és lehet az egészet újra felprogramozni. Arra kérlek benneteket, aki tud nekem segíteni, hogyan lehetne tartósan elmenteni az állomásokat, az írjon ide, vagy e-mailre (wallert88@freemail.hu)
Előre is köszönöm:
Waller Tibor
Sziasztok újra!
Más oldalra is írtam, hogy tudnak-e segíteni. Válaszoltak, és sikerült megoldani a problémát. A kapcsolt és az állandó +12V vezeték cseréje megoldotta a problémámat.
Üdv.:
Waller Tibor
Hozzászóláshoz be kell lépned.
Belépés az oldal tetején. Regisztráció

Vettem egy clarion 358-as fejegységet!
Fejegység csere után magas sistergő hang az első szettből!
Mit csináljak vele? kondenzátort már próbáltam,nem segít.
Ha tud valaki segítseni,azt megköszönöm!